Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciabatta z masłem ziołowym"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5508
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 374
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 78
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5508
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 374
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 78
Składniki
Ciabatty naciąć nożem w taki sposób, by powstały głębokie kieszenie. Następnie bułki położyć na grillu na kilka minut. W tym czasie przekręcać kilkakrotnie, aby równomiernie się przyrumieniły.
Wymieszać miękkie masło z pokrojonym drobno czosnkiem, lubczykiem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Pomidory pokroić na grube plastry.
Nacięcia w ciepłych ciabattach przełożyć pomidorami i wypełnić masłem ziołowym. Gdy lekko się zacznie rozpływać, podawać gościom. To pieczywo idealnie skomponuje się z prezentowanymi obok daniami.
Do masła należy dodawać jedynie suszone zioła. Te zerwane prosto z krzaczka znakomicie nadadzą się do dekoracji potrawy.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium