Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciabata z żurawiną i rozmarynem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 77
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 138
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 77
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 138
Składniki
Na stolnicę lub do miski wsyp przesianą mąkę, wlewaj stopniowo 200 ml gorącej, ale nie wrzącej wody, mieszając. Wsyp łyżeczkę soli i cukru, wkrusz drożdże. Zagniataj ciasto, aż zacznie odchodzić od ręki i będzie gładkie. Uformuj kulę, posmaruj oliwą. Przykryj lnianą ściereczką, odstaw w ciepłe miejsce (ciasto ma podwoić objętość).
Suszoną żurawinę zalej wodą, odciśnij. Dodaj do wyrośniętego ciasta, ponownie zagnieć. Ciasto podziel na pół, uformuj dwa wałki. Przez środek każdego zrób nacięcie.
W środek włóż gałązki rozmarynu. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Odstaw na kilka minut. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C, piecz 30 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie