Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prezentujemy przepis na chrupiącego kurczaka w panierce panko. Jest to nietypowa panierka która wygląda jak chlebowe okruchy, ale pięknie się prezentuje po usmażeniu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 260
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1374
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 260
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1374
Składniki
• Piersi z kurczaka kroimy na niewielkie podłużne kawałki • Kawałki kurczaka przekładamy do miski i dodajemy przyprawy oraz sos sojowy • Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę • Dwa jajka rozbijamy do miseczki, roztrzepujemy i dodajemy niewielką ilość wody
• Kawałki kurczaka obtaczamy kolejno w: mące, jajku i panierce panko • Kurczaka smażymy w garnku na głębokim olej przez około 5-6 minut (na średniej mocy) lub w frytkownicy • Po upieczeniu kładziemy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu • Całość podajemy z ugotowanym ryżem oraz sosem słodko-pikantnym