Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące racuszki z dyni"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6507
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1153
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6507
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1153
Składniki
Starte warzywa wymieszaj, zasyp solą i odstaw na pół godziny, by puściły sok.
Odciśnij je, a następnie dodaj jajka, mąkę pszenną, odrobinę soli i pieprz. Jeśli chcesz uzyskać bardziej pomarańczowy kolor, dodaj łyżeczkę kurkumy.
Masę dokładnie wymieszaj i partiami usmaż racuchy na mocno rozgrzanym oleju.
Gotową potrawę podawaj ze śmietaną i pestkami dyni.
Czas: 60 min. 1 porcja = 350 kcal.Źródło: Kurier TV