Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące piersi z kurczaka w miodowej panierce"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 448
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 58
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85667
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 163
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 448
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 58
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85667
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 163
Składniki
Delikatnie rozbijam pierś, kroję ją na paski. Robię marynatę ze śmietany i miodu. Obtaczam w niej kurczaka i wstawiam do lodówki na 2 godziny.
Płatki kukurydziane rozdrabniam (np. w torebce śniadaniowej, wałkiem do ciasta). Jajko roztrzepuję w osobnej miseczce.
Przygotowuję blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Paski kurczaka obtaczam najpierw w jajku a następnie w płatkach kukurydzianych i układam na blasze.
Kawałki kurczaka piekę 20 min w temperaturze 200°C. Słodkie nugetsy podaję z sosem tajskim chili oraz pieczonymi ziemniakami.
40 min • Porcja 400 kcal • Przepis na 5 porcji.
Czesława Ulas z PabianicŹródło: Kobieta i życie