Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące paluszki z kurczaka"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 61
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1675
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 61
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1675
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Piersi kurczaka pokroić w długie paski. Płatki pokruszyć. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Paski kurczaka panierować w kolejności: mąka, jajko, płatki.
Smażyć na głębokim tłuszczu do zrumienienia. Przygotować sosy, łącząc wszystkie i mieszając. Podać z paluszkami, udekorować ananasem i żurawiną.
Sosy najlepiej przygotować wcześniej, by smaki się przegryzły. Paluszki za to najsmaczniejsze są od razu po usmażeniu.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium