Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące krokieciki z łososiem"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6491
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 140
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1106
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6491
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 140
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1106
Składniki
Rozpuść masło w rondelku. Podsmażaj na nim przez minutę cebulę. Dodaj połowę mąki, smaż minutę, mieszając. Zdejmij z ognia. Dodawaj stopniowo mleko, mieszając, aż uzyskasz gładki sos. Zagotuj, mieszając. Gotuj na małym ogniu minutę. Wystudź, przykryj plastikową folią i wstaw do lodówki na 20 minut.
Rozgnieć widelcem łososia. Wymieszaj go z koperkiem, skórką i sokiem z cytryny oraz schłodzonym sosem. Przypraw do smaku. Przykryj i wstaw do lodówki na godzinę.
Uformuj z masy 16 krokietów. Obtocz je w mące, jajku, następnie w bułce tartej. Wstaw do lodówki na 30 minut.
W rondlu rozgrzej olej. Smaż krokiety w czterech partiach, po 3-4 minuty, tak aby równo się zrumieniły. Osusz na ręczniku papierowym. Podawaj posypane gałązkami koperku, z majonezem lub jogurtem.Źródło: Olivia