Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące kąski kurczaka z dipami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 200
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 200
Składniki
czas ok. 30 min; porcja – 590 kcal, cena 4,10 zł
Piersi kurczaka opłucz, natrzyj solą, pokrój na małe kawałki. Zalej je w misce kefirem. Odstaw na noc.
Płatki kukurydziane rozkrusz, wsyp do miski. Dodaj starty parmezan oraz po łyżeczce listków tymianku i estragonu. Wsyp wędzoną paprykę, szczyptę soli i kolendrę, wymieszaj.
Jajka rozkłóć. Na patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Mięso zanurzaj w jajku i panieruj w płatkach. Smaż na złoto. Osącz na papierowym ręczniku.
Majonez połącz z 2 ząbkami czosnku i łyżką natki, dopraw pieprzem. Keczup wymieszaj z posiekanym chili, solą i łyżeczką tymianku. Kąski podawaj z dipami.Źródło: Świat kobiety