Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące grzanki z burakiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 80
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 142
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 80
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 142
Składniki
4 porcje • : 10 min • pieczenie: 20 min • 306 kcal/sztuka • 4 zł/sztuka
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia. Wysyp na nią buraki i skrop je łyżką oleju. Piecz 15 minut (powinny się lekko skarmelizować).
Rozgrzej patelnię grillową. Bagietkę pokrój w ukośne kromki. Pozostały olej wymieszaj z czosnkiem i skrop nim bułkę. Zrumień kromki na patelni.
Wyłóż grzanki na półmisek. Obłóż je upieczonymi buraczkami, rozgniecioną widelcem fetą, migdałami i listkami bazylii. Skrop octem balsamicznym i przypraw czarnym pieprzem.Źródło: Olivia