Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiąca tarta ze szparagami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 59
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7152
Polecam.
Odsłon: 1666
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 59
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7152
Polecam.
Odsłon: 1666
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Mąkę wymieszaj z posiekanym masłem, dodaj wodę oraz sól. Ciasto zagnieć, schłodź w lodówce, po czym rozwałkuj i wylep nim naczynie do tarty. Ponakłuwaj je widelcem, by równo się upiekło, a następnie wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Obrane i umyte szparagi pokrój i ugotuj w osolonym wrzątku.
Jajka wbij do śmietany, dodaj starty ser żółty, sól oraz pieprz. Całość wymieszaj.
Na upieczonym cieście rozłóż równomiernie szparagi i zalej je masą śmietanową. Ponownie wstaw tartę do piekarnika i piecz jeszcze 20 minut.Źródło: Kurier TV