Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiąca tarta z dyniowym farszem"
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 928
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 928
Składniki
Mąkę zagnieć z masłem, wodą i solą. Ulep kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki.
Dynię pokrój w plastry, sparz ją w osolonym wrzątku. Jajka zmiksuj ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem.
Formę na tartę nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Wyklej je rozwałkowanym ciastem, po czym podpiecz chwilę w piekarniku rozgrzanym do do 200°C.
Następnie nałóż na nie plastry dyni i boczku, zalej masą śmietanową i ponownie wstaw do piekarnika na pół godziny.
Czas: 60 min 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV