Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chorwackie cevapcici"
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 120
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14402
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 82
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 225
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 268
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 120
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14402
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 82
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 225
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 268
Składniki
Papryczkę umyć, oczyścić, drobno posiekać.
Cebulę obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z mielonym mięsem, papryczką, roztartym czosnkiem, zemleć razem w maszynce, doprawić.
Z mięsa formować owalne kotleciki, odstawić do lodówki na 3 godziny.
Kotleciki nadziewać na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków. Cevapcici rozłożyć na kratce do pieczenia albo aluminiowej tacce. Piec w piekarniku nastawionym na funkcję grill, po ok. 5 minut z każdej strony.
Można je też usmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Serwować gorące, bez sztućców.
Cevapcici najlepiej smakują tuż po przyrządzeniu. Lepiej zostawić surowe mięso w lodówce na noc niż przechowywać gotowe.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium