Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłopskie szaszłyki"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2534
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 131
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 274
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 427
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2534
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 131
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 274
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 427
Składniki
Oliwę wymieszaj z rozgniecionymi ząbkami czosnku, papryką, oregano i kurkumą. Odstaw na godzinę.
Ziemniaki dokładnie wyszoruj. Zagotuj wodę z papryczką, nieobranymi ząbkami czosnku, listkiem, zielem i pieprzem. Posól połową łyżeczki soli. Do gotującej się wody włóż ziemniaki i gotuj, aż lekko zmiękną. Odcedź je i pokrój na plasterki bez obierania. Boczek pokrój na równe kawałki i podsmaż na suchej patelni.
4 patyczki do szaszłyków namocz w wodzie – nie wyciągną wilgoci z ziemniaków i mięsa podczas pieczenia. Nakładaj na zmianę po plasterku ziemniaka i boczku. Posmaruj przygotowaną oliwą i zapiecz w piekarniku przez około 20 minut.Źródło: Naj