Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodniki fioletowy: Z jagód i truskawek"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27468
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27468
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Składniki
Truskawki przebierz i dokładnie umyj pod bieżącą wodą. To samo zrób z jagodami. Owoce połącz.
Połowę porcji owoców zmiksuj na gładko. Dodaj jogurt i miód. Jeszcze chwilę miksuj na najwyższych obrotach.
Pokrój pozostałe truskawki na małe kawałki. Odłóż osiem łyżek gęstej śmietany. Pozostałą śmietanę dodaj do chłodnika i dobrze wymieszaj. Gdyby zupa była za mało słodka, dodaj cukier. Migdały sparz, zdejmij skórkę i drobno posiekaj lub pokrój. Możesz też zetrzeć na grubej tarce albo użyć płatków. Rozlej zupę do talerzy. Do każdej porcji dodaj pokrojone truskawki i po dwie łyżki śmietany. Tuż przed podaniem chłodnik posyp migdałami.
Czas przygotowania: 20 minut 240 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień