Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik truskawkowo-waniliowy"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 133
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 217
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 133
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 217
Składniki
Truskawki opłukuję, usuwam szypułki. Kroję na 2 lub 4 części. Zalewam wodą. Dodaję cukier, sól oraz miąższ i wydrążoną laskę wanilii. Zagotowuję (ewentualnie dosładzam).
Kisiel mieszam z odrobiną wody. Dolewam do truskawek i chwilę gotuję, by zupa się zagęściła. Wyciągam laskę wanilii. Zupę schładzam w lodówce.
Makaron gotuję al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzam, studzę. Nakładam na talerze (albo miseczki) i zalewam zupą.
20 min • Porcja 80 kcal • Koszt porcji ok. 90 gr • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie