Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik ogórkowo-ziołowy"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1181
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 767
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1181
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 767
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Ogórki umyj, obierz, zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Zsiadłe mleko lub kefir roztrzep za pomocą widelca lub trzepaczki (będzie miało gładszą konsystencję). Dodaj śmietankę kremówkę, cukier, starte ogórki oraz zioła, wymieszaj. Dopraw do smaku solą. Wstaw do lodówki na ok. 60 min.
Chłodnik przelej na talerze lub miseczki, każdą porcję posyp mieloną papryką.
Do chłodnika możesz dodać rzodkiewki pokrojone na cienkie plasterki i/lub 2-3 ogórki małosolne starte na dużych oczkach. Zupę możesz podawać z jajkami na twardo – będzie bardziej sycąca.
(bez czasu oczekiwania): 15 minut. Porcja: 150 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie