Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik litewski z jajkiem"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 161
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 161
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Buraczki oczyść, pokrój, zalej niewielką ilością wody, dodaj łyżeczkę soku z cytryny. Gotuj ok. 5 min. Ostudź. Ogórki i rzodkiewki drobno pokrój, wymieszaj z natką, szczypiorkiem i koperkiem, oprósz solą. Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce. Dodaj do ugotowanej botwinki (nie odcedzaj ani warzyw, ani botwinki). Wlej kefir i śmietanę, połącz, przypraw solą, pieprzem i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, schłodź. Podawaj z jajkiem na twardo.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie