Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik litewski z jajkiem"
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 59
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 114
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6630
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 181
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1268
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 59
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 114
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6630
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 181
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1268
Składniki
Buraczki obierz, umyj pod bieżącą wodą i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Zalej je niewielką ilością wody, szybko doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj około 5 minut. Wystudź, nie odcedzaj.
Ogórki pokrój w kosteczkę. Botwinkę i koperek posiekaj.
Przygotowane warzywa i wystudzone buraczki połącz ze zsiadłym mlekiem, kefirem oraz jogurtem.
Chłodnik wymieszaj, do praw solą, pieprzem i cukrem. Podaj na zimno z połówką jajka.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax