Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik gazpacho"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 2046
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7238
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 178
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 2046
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7238
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 178
Składniki
W pomidorach natnij skórkę na krzyż, polej je wrzątkiem, a gdy ostygną, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.
Papryki poprzekrawaj na pół, usuń gniazda nasienne, opłucz z nasion, odkrój szypułki, osusz i pokrój w kosteczkę. Ogórek, bez obierania ze skórki, pokrój w kostkę. Cebulę obierz z łupin i posiekaj jak najdrobniej. Około 4 łyżek wymieszanych warzyw odłóż do dekoracji. Czosnek obierz z łupin, przeciśnij przez praskę i dodaj do warzyw.
Pokrojone warzywa zalej w rondlu sokiem pomidorowym i zmiksuj blenderem. Jeśli nie masz blendera, wszystkie warzywa możesz zetrzeć na tarce o niewielkich oczkach lub też zmiksuj w sokowirówce. Pamiętaj, aby wcześniej trochę warzyw odłożyć do dekoracji. Zmiksowaną zupę dopraw octem winnym, solą, pieprzem oraz cukrem. Rondel z chłodnikiem wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Zupę rozlej do miseczek, wrzucając do każdej kostkę lodu; udekoruj ziołami i od razu podawaj.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut Porcja: 150 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie