Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chipsy zapiekane z serem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 56
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2091
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 56
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2091
Składniki
Fasolę oraz kukurydzę odsącz z zalewy. Wędlinę pokrój w paski, a paprykę w kostkę. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Około 1/3 pozostaw do posypania wierzchu.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Na dnie ułóż warstwę chipsów (około 1/3 paczki) i posyp ją serem. Następnie rozłóż naprzemiennie pozostałe , również posypując serem, który spoi je w całość. Powinny wyjść 3 warstwy.
Tak przygotowaną zapiekankę włóż do gorącego piekarnika na około 15-20 minut.
Pod koniec ponownie nałóż ostatnią już warstwę sera. Przed podaniem posyp potrawę posiekaną natką pietruszki i polej ketchupem.
Jadwiga Kwiek z ZakliczynaŹródło: Super TV