Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3214
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 321
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3214
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 321
Składniki
Białe części pora i cebule kroimy w półplasterki, podsmażamy na maśle w garnku. Po chwili dodajemy mięso mielone (wołowo-wieprzowe) i smażymy kilka minut. Papryki kroimy w kostkę 1 cm x 1 cm. Dodajemy do garnka wraz z pomidorami z puszki i koncentratem.
Ryż zalewamy gorącą wodą i gdy napęcznieje dodajemy do garnka. Całość gotujemy na małym ogniu, dodajemy pędy bambusa i następnie danie gotujemy około 40 minut. Przyprawiamy przyprawą do potraw chińskich i papryką. Dodajemy pieprz i sól do smaku.
Podajemy na ciepło jako danie główne. Smacznego!