Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowana jednym z odcinków "Kuchennych Rewolucji" nabrałam ochoty na zrobienie Chinkali - soczystych pierożków gruzińskich. Nie powiem jest z nimi trochę zabawy, ale efekt i smak wynagrodzą włożoną pracę . Kiedy podnosi pierożek za końcówkę, wgryzasz się i czujesz smak pysznego bulionu, a następnie aromat kolendry już wiesz, że chcesz więcej.. więcej...
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1176
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1176
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Przygotowanie chinkali należy zacząć od ciasta. Najpierw mąkę mieszamy z solą i zagniatamy ciasto. Partiami dodajemy ciepłą wodę. Farsz jest stosunkowo prosty do wykonania: najpierw mielimy mięso a następnie łączymy wszystkie składniki w dużej misce. Do faruszdolewamy bulion, tak by mięso wchłonęło go i było wilgotne.
Następnie rozwałkowujemy ciasto na blacie kuchennym lub stole i wycinamy z niego koła - ok. 10cm. Na każde koło nakładamy porcję farszu a następnie zalepiamy sakiewki " na zasadzie harmonijki -tworząc wokół coś na kształt kołnierza.
Pierożki gotujemy około 20 minut w osolonym wrzątku. Życzę smacznego!