Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z mięsem krojonym w kostkę smakuje lepiej niż z mielonym
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 24
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 538
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 24
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 538
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Składniki
Mięso dusimy z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i ziarnami pieprzu aż będzie miękkie, później podsmażamy. Do garnka wlewamy 2 łyżki oliwy, podsmażamy posiekany czosnek, następnie dodajemy cebulę, pora i podsmażamy a potem dodajemy mięso. Wrzucamy papryczki chilli (lub chilli w proszku), paprykę czerwoną i dodajemy koncentrat pomidorowy. Po około 5 minutach zalewamy bulionem, wlewamy pomidory wraz z sokiem, doprawiamy solą i pieprzem, słodką papryką i pozostałymi przyprawami. Dodajemy kakao i dusimy około 15 min. Następnie dodajemy fasole, kukurydzę i gotujemy ok. 5 min. Doprawiamy solą i pieprzem.