Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chaczapuri z suluguni na patelni. prosty przepis.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 74
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 86
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 74
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 86
Składniki
Zagnieść ciasto: mąka + kefir + jajko + sól + cukier + soda. Podziel na 4 części, włóż pod folię na 10 minut. Przygotuj nadzienie: wymieszaj ser sluguni z jajkiem. Z ciasta uformuj ciasto, na środku połóż nadzienie. Smażyć chaczapuri na suchej patelni pod przykryciem na średnim ogniu, kilkakrotnie przewrócić. Nasmaruj gotowe chaczapuri roztopionym masłem.