Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 74
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 133
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 74
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 133
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Składniki
Do miski włóż mięso, dodaj musztardę, pastę ajvar, drobno posiekane cebule, czosnek przeciśnięty przez praskę, vegetę, pieprz i przyprawy. Mieszając, dolewaj wodę. Na koniec dopraw do smaku solą. Miskę z mięsem włóż do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Wilgotnymi dłońmi uformuj z mięsa podłużne kiełbaski o długości ok. 10 cm. Patelnię grillową posmaruj olejem. Mocno rozgrzej i partiami wkładaj cevapcici. Smaż z każdej strony po ok. 5 min. Podawaj z frytkami lub chlebkami pita, pastą ajvar i sałatką (np. szopską).
Rada: Do przygotowania sałatki szopskiej potrzebne będą: 3-4 pomidory, 1 duży ogórek, 2 papryki, kawałek sera solankowego np. feta oraz oliwa.
Warzywa pokrój w niezbyt dużą kostkę. Polej oliwą, wymieszaj. Wierzch posyp pokruszonym lub startym na tarce serem.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 160 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie