Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, pyszny podwieczorek lub kolacja, uwielbiamy :-)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, usmażyć (do zeszklenia) na odrobinie oleju, przyprawić solą i pieprzem. Do miski wsypać mąkę, sól, cukier, zioła prowansalskie i czubrycę, wlać 1 szkl. wody oraz drożdże rozpuszczone w 2 łyżkach wody. Szybko zagnieść ciasto. Podzielić na równe części (u mnie 8), uformowac kulki i rozwałkować cienko. Wyłożyć je na posmarowaną tłuszczem blachę, na wierzch wyłozyć cebulę, posypać makiem i papryką słodką. Piec w temp. 200 stopni ok. 15 min. Smacznego :-) Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno :-)