Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cannelloni ze szpinakiem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 116
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 18
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 60
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 116
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 18
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 60
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Szpinak umyj i drobno pokrój, podduś na łyżce oliwy. Następnie zmiksuj go z ricottą, parmezanem, czosnkiem i bazylią (zostaw kilka listków do dekoracji). Przypraw solą i pieprzem.
Podgotuj w osolonej wodzie płaty lasagne (2-3 minuty). Podziel farsz na 8 porcji i nałóż go na płaty. Zawiń każdy w ciasny rulon.
Natłuść żaroodporne naczynie łyżką oliwy. Na dno wyłóż połowę sosu pomidorowego. Ułóż cannelloni jeden obok drugiego. Polej resztą sosu, posyp żółtym serem.
Piecz 20-25 minut, aż cannelloni zmiękną, a sos zagotuje się. Posyp resztą bazylii.Źródło: Olivia