Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cannelloni ze szpinakiem"
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 37
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 37
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Składniki
Szpinak rozmroź i odciśnij.
Czosnek posiekaj razem z cebulą. Zeszklij na rozgrzanym oleju, po czym do daj szpinak i odrobinę startej gałki muszkatołowej. Smaż kilka minut, aż dobrze odparuje i zalej całość przecierem pomidorowym doprawionym solą, pieprzem i ziołami (odłóż część na później).
Nadziej surowe rurki makaronowe przygotowanym farszem. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
Wierzch polej pozostałym przecierem pomidorowym i beszamelem. Może być gotowy lub przygotuj go samodzielnie. W tym celu przesmaż 4 łyżki mąki na 4 łyżkach masła. Zalej ok. pół litra mleka i dopraw solą z pieprzem.
Na beszamelu rozsyp ser i piecz pół godziny w 180°C.Źródło: Kurier TV