Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cannelloni ze szpinakiem"
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1662
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 103
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 154
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 158
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1662
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 103
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 154
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 158
Składniki
Podsmaż posiekaną cebulę, czosnek i boczek. Dodaj szpinak i przypraw. Wystudzony szpinak wymieszaj z ricottą, gorgonzolą i jajkiem. Makaron cannelloni gotuj kilka minut.
W garnku rozpuść masło, dodaj mąkę i powoli dolewaj mleka, aż powstanie sos beszamelowy. Dopraw solą i pieprzem. Brytfankę wysmaruj oliwą. Napełniony masą szpinakową makaron ułóż warstwami, zalej sosem beszamelowym, posyp startą mozzarellą.
Piecz pod przykryciem 35 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień