Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannelloni z owocami"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 126
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 867
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 126
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 867
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Ugotuj cannelloni we wrzątku z łyżką oleju (ok. 8 minut). Potem wyjmij je i poczekaj, aż wystygną. W misie ubij twaróg z mascarpone, miodem i cukrem. Przygotuj według instrukcji na opakowaniu żelatynę w proszku, a następnie wmieszaj ją do twarogu. Owoce umyj, oczyść i pokrój na kawałki. 2/3 połącz z twarogiem.
Nadzienie przełóż do worka cukierniczego i napełnij ugotowane cannelloni. Potem ułóż je na dnie miski. Na warstwie makaronu rozprowadź część pozostałego nadzienia, na którym ułóż kolejną warstwę nadziewanych cannelloni. Posmaruj resztą nadzienia i posyp prażonymi płatkami migdałowymi. Na koniec danie posyp resztą owoców i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny. Udekoruj melisą i podawaj.Źródło: Na żywo