Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, makaronowa zapiekanka z dodatkiem mięsa i szpinaku, polecam!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 116
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 18
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 61
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 116
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 18
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 61
Składniki
Mięso pokroić i usmażyć. Dodać przyprawy: kucharek, tymianek. Na osobnej patelni na maśle usmażyć czosnek i szpinak, przyprawić gałką muszkatołową. Mięso i szpinak zmielić, dodać jajo, połączyć.
Rurki nadziewać przygotowanym farszem. Z margaryny i mąki przygotować zasmażkę. Rozprowadzić ją śmietanką, przyprawić do smaku. Gdyby się okazało, że sos jest za gęsty można dodać jeszcze troszkę śmietanki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem poukładać makaron i zalać przygotowanym sosem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopniu przez ok. 25 min. Następnie wyciągnąć, posypać startym serem i dać jeszcze na ok. 5 min. do piekarnika. Po upieczeniu od razu konsumować. Danie jest naprawdę dość syte :) Smacznego!