Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni z dynią"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 96
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 325
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 96
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 325
Składniki
Dynię oczyścić, zetrzeć na tarce. Szpinak umyć, osuszyć, rozdrobnić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach masła, dodać dynię, szpinak, posiekane orzechy. Przesmażyć razem, lekko wystudzić, wymieszać z ricottą, połową parmezanu i żółtkami, doprawić solą, pieprzem i gałką.
Rurki cannelloni nadziać masą, układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, zalać podgrzanym mlekiem wymieszanym z fiksem. Piec pod przykryciem 45 min w 180oC (na 10 min przed końcem posypać resztą sera i odkryć).
ok. 60 minut.Źródło: Twoje Imperium