Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Calzone z brokułami"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5606
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 389
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 89
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5606
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 389
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 89
Składniki
Mąkę przesiej do miski i wymieszaj z solą. Drożdże połącz z wodą i wlej do mąki. Dolej oliwę i zagnieć gładkie ciasto. Uformuj bochenek, włóż go do miski, natnij nożem krzyżyk. Następnie przykryj ściereczką i poczekaj, aż wyrośnie.
Ciasto podziel na cztery części, a każdą z nich rozwałkuj na okrągły placek. Na każdym rozłóż nadzienie. Placki złóż na pół, dociśnij krawędzie i wyrównaj je radełkiem. Utwórz dekoracyjny rąbek.
Następnie przenieś je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj oliwą wymieszaną z sosem pomidorowym i posyp oregano. Natnij je lekko, aby podczas pieczenia mogła wydostać się para.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220 °C przez 20 minut.Źródło: Na żywo