Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Calzone po chłopsku"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 142
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 182
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 142
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 182
Składniki
Do ciepłej wody wrzuć rozkruszone drożdże i dodaj 2 łyżki mąki. Wymieszaj i odstaw na 15 minut w ciepłe miejsce. Resztę mąki przesiej do miski, połącz z olejem i solą. Dodaj zaczyn, zagnieć ciasto i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
Podziel ciasto na 3 części. Rozwałkuj na kształt koła.
Grzyby oczyść. Wraz z kiełbasą i papryką pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Wszystko wymieszaj, dodaj starty ser, dopraw ostrą papryka, ziołami oraz solą i pieprzem.
Nałóż farsz na ciasto i zlep jak pierogi. Posmaruj jajkiem, posyp ziołami prowansalskimi oraz bazylią.
Piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Super TV