Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 83
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7175
Polecam.
Odsłon: 1737
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 83
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7175
Polecam.
Odsłon: 1737
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Składniki
Filety pokrój w kostkę. Przypraw solą i pieprzem. Następnie usmaż na rozgrzanym oleju i odstaw w ciepłe miejsce.
W rondelku rozpuść masło, wrzuć cebulę, cynamon i chwilę podsmaż. Dodaj czosnek, imbir, kurkumę, chili, migdały, pomidory i jogurt naturalny.
Wszystkie dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Sos gotuj przez kilka minut, dopraw solą i pieprzem.
Dodaj usmażonego kurczaka i posiekaną kolendrę. Całość wymieszaj i podawaj z ryżem.Źródło: Na żywo