Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tortilla i jest pikantne nadzienie, ale inne niż to meksykańskie. Takie polskie smaki, czyli kiszona kapusta i aromatyczna kaszanka.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 825
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 525
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 825
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 525
Składniki
Kiszoną kapustę przełożyć do salaterki i dodać startą na grubych oczkach marchewkę. Jeśli jest taka potrzeba, to kapustę wcześniej pokroić. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i cukier, sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać kaszankę pozbawioną osłonek. Dodać obrane i starte na tarce jabłko, pokrojoną w drobniutką kostkę papryczkę chili ( pozbawioną nasion ) oraz suszone śliwki. Smażyć i mieszać kilka minut na wolnym ogniu. Kaszankę można jeszcze przyprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem, solą do smaku. Każdy placek tortilli posmarować cienko mieszanką majonezu z musztardą. Układać kolejno na placku porcję kiszonej kapusty i porcję kaszaki z patelni. Każdy placek składać najpierw od dołu, następnie składać do środka boki i zwijać w rulon. Układać w żaroodpornym naczyniu. Delikatnie oprószyć słodką czerwoną papryką i posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Smacznego.