Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki w innym wydaniu:),doskonale pasują do drobiu,np do kaczki,gęsi.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 99
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 99
Składniki
Buraki oczyścić,ugotować w łupinach,obrać i pokroić w ósemki.Na patelni rozgrzać masło,dodać buraki,posypać cukrem i dodać sok z cytryny i pomarańczy.Wymieszać delikatnie i smażyć aż sos zgęstnieje.Od czasu do czasu wymieszać by słodycz oblepiła buraczki.Następnie dodać obraną,podzieloną na cząstki i pozbawioną białej otoczki pomarańczę,jeszcze chwilkę wymieszać (parę sekund),doprawić pieprzem i solą i podawać,smacznego.