Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Buraczki z czosnkiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 47
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 99
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 333
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 47
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 99
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 333
Składniki
Buraki wyszoruj i opłucz pod zimną wodą. Włóż do dużego garnka i ugotuj w łupinach. Gdy będą już dość miękkie, odcedź, wystudź i obierz.
Pokrój w dowolny kształt (mogą to być plastry, kostka, ćwiartki) i włóż do słoików. Dodaj po 2 kulki ziela na każdy słoiczek i 3 kawałki czosnku pokrojonego w plastry.
Zalewę zagotuj i zalej nią buraki. Zakręć szczelnie słoiki i pasteryzuj ok. 15 minut. Ja rozdaję je znajomym. Są zachwyceni!
<strong>Katarzyna Janeczko z Katowic</strong>Źródło: Super TV