Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Buraczki z ciecierzycą i mięsem z indyka"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 732
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 732
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Odcedź ciecierzycę, opłucz zimną wodą i odsącz. Odcedź również buraki z zalewy. Ciecierzycę wsyp do misy, dodaj obrane posiekane pomidory, sól, pieprz i oliwę. Całość wymieszaj. Dodaj odcedzone buraki, a pod koniec rukolę. Piersi z indyka umyj, osusz i pokrój w mniejsze plastry. Mięso ubij, oprósz solą i dopraw czarnym pieprzem. Obsmaż je na oleju z obu stron. Sałatkę z ciecierzycy porozkładaj do misek. Ponakładaj gorące kawałki piersi z indyka. Podawaj natychmiast.
Czas przygotowania: 30 minut 600 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień