Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka,zdrowe i innaczej niż zwykłe buraczki
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Składniki
Ugotowane do miękkości buraki obrać i zetrzeć na tarce o dużych podłużnych oczkach.Na patelni rozpuścić masło,wrzucić obrane i poszatkowane jabłko,wlać dwie łyżki wody i dusić 5minut
Następnie dodać buraki oraz śmietanę dokładnie wymieszaną z mąką i dusić,mieszając,8-10minut.Doprawić do smaku niewielką ilością soli,cukrem oraz sokiem z cytryny lub octem