Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Buraczki nadziewane kuskusem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 54
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1647
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 54
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1647
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Buraki dokładnie umyj, włóż do brytfanny, lekko podlej wodą i upiecz w 170 st. C do miękkości.
Poczekaj, aż wystygną, ostrożnie obierz i odkrój górę. Wyżłób buraki łyżeczką i posól na zewnątrz i wewnątrz. Kuskus przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
Dymkę, szynkę i czerwoną paprykę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodaj ugotowany kuskus i posiekaną pietruszkę. Dopraw solą i pieprzem.
Wyżłobione buraki napełnij farszem kuskusowym i posyp serem. Włóż do wysmarowanej brytfanny i zapiekaj przez chwilę. Udekoruj gałązkami natki pietruszki.
Czas przygotowania: 70 minut 380 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień