Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś co zadziwiło mnie smakiem. Połączenie słodkich buraków z lekko kwaśną nutą.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1638
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 93
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 123
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 96
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1638
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 93
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 123
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 96
Składniki
Soczewicę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy i zachowujemy trochę wody. Cebulę obieramy siekamy w pół krążki, cykorię drobno kroimy, ogórka myjemy i kroimy w kosteczkę. Wkładamy do miseczki, wlewamy 1 łyżkę octu, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy. W osobnej misce mieszamy oliwę, resztę octu winnego musztardę i sok z buraków. Mieszamy z ugotowaną wcześniej soczewicą. Odstawiamy. W dużej misce Mieszamy chrzan, jajko i mąkę. Dodajemy serek wiejski i buraki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Smażymy racuchy na rozgrzanej patelni. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z soczewicą i sałatką :)