Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bulion po bawarsku z kluseczkami"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 70
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 70
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, warzywa umyć i obrać. Połowę warzyw pokroić na kawałki, drugą połowę w paski. Mięso z kawałkami warzyw gotować na wolnym ogniu ok. 90 min z dodatkiem przypraw, potem odcedzić.
Miękkie masło zmiksować, dodając 1 łyżkę kaszy manny i jajko. Dodać resztę kaszy, doprawić solą i gałką muszkatołową, odstawić na ok. 20 minut.
Do odcedzonego rosołu wrzucić paski warzyw i pokrojone mięso, zagotować. Uformowane kluski wrzucić do gotującego się wywaru na 15 min. Przed podaniem bulion doprawić i posypać drobno pokrojonym szczypiorem.
ok. 120 minut.
Bulion bawarski można też podawać z drobno posiekaną natką pietruszki i domowym makaronem lub zacierkami.Źródło: Twoje Imperium