Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bulion drobiowy"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Skrzydełka kurczaka dokładnie umyj pod bieżącą wodą, włóż do garnka. Zalej 2 l zimnej wody i?gotuj na?wolnym ogniu, cały czas zbierając szumowiny.
W tym czasie marchewki obierz, jedną pozostaw w całości, pozostałe pokrój w plasterki lub zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. W podobny sposób rozdrobnij seler i pietruszkę. Por oczyść starannie, przekrój wzdłuż na pół. Warzywa wrzuć do garnka z wywarem.
Cebulę obierz, opal nad ogniem lub przypiecz w piekarniku. Wrzuć w całości do wywaru. Dodaj listek laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego oraz pół łyżeczki przyprawy typu jarzynka. Gotuj na małym ogniu około 60 min.
4Ugotuj makaron. Bulion zdejmij z ognia, odcedź. Dopraw przyprawą w płynie, solą i pieprzem. Ugotowaną całą marchew pokrój w paski. Podaj do bulionu razem z makaronem.
czas ok. 60 min; porcja – 260 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety