Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułgarski tarator z orzechami"
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 53
Leniwe kluski to zawsze dobry pomysł na szybki obiad, zwłaszcza gdy można je...
Odsłon: 79
Przepis dnia
To lekka, świeża i pełna witamin sałatka Tabbouleh. Sałatka libańska jest peł...
Odsłon: 132
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 53
Leniwe kluski to zawsze dobry pomysł na szybki obiad, zwłaszcza gdy można je...
Odsłon: 79
Przepis dnia
To lekka, świeża i pełna witamin sałatka Tabbouleh. Sałatka libańska jest peł...
Odsłon: 132
Składniki
Ogórki obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Solę je, odstawiam na 10 min. Odciskam z nich sok. Czosnek rozgniatam, orzechy i koperek siekam.
mieszam z jogurtem. Doprawiam solą, pieprzem i oliwą. Schładzam w lodówce. Przed podaniem posypuję kaparami odsączonymi z zalewy.
20 min • Porcja ok. 40 kcal • Koszt porcji ok. 90 gr • Przepis na 3-4 porcje.Źródło: Kobieta i życie