Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Budyń z wątróbek po lwowsku"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1175
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1175
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Pieczarki oczyść, drobno pokrój i podsmaż na oleju. Dodaj oczyszczoną wątróbkę, usmaż i przestudź. Całość zmiel razem z jajkami na twardo. Wymieszaj z żółtkami, a następnie delikatnie połącz ze sztywną pianą z białek.
Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy. Szczelnie zamknij. Włóż do większego naczynia z wrzątkiem i w kąpieli wodnej gotuj około 50 minut.
Gotowy budyń wyjmij, przełóż na półmisek udekorowany sałatą. Fantazyjnie obłóż marynowanymi warzywami.Źródło: Na żywo