Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3067
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3067
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Składniki
1. brokuła gotujemy w osolonej wodzie 6 min, odcedzamy, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki, 2. od chleba odkrawamy skórki, drobimy na malutkie okruszki, 3. cebule ścieramy na tarce, 4. do miski wbijamy jajka, roztrzepujemu widelcem, dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy, dokładnie mieszamy, 5. miseczki o srednicy ok 10 cm smarujemy olejem, nakładamy masę do 2/3 wysokości, miseczki układamy w formie, do formy wlewamy gorącą wode do wysokości połowy miseczek, 6. budyń pieczeniemy w 180 st przez 5 min, nastepnie obnizamy temperatyrę do 160 st i pieczemy jeszcze 20-25 min, po upieczeniu odstawić na kilka minut do lekkiego przestudzenia, smacznego