Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brzoskwiniówka dla zdrowotności"
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14671
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 162
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14671
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 162
Składniki
Brzoskwinie umyj, wyjmij pestki i po- krój na ćwiartki. Zalej w słoiku alkoholem, zasyp cukrem i odstaw w słoneczne miejsce na cztery tygodnie. Co jakiś czas wstrząśnij słoikiem, aby cukier dobrze się rozpuścił.
Po miesiącu nalewkę przefiltruj i prze lej do wyparzonych butelek. Nalewka brzoskwiniowa powinna dojrzewać jeszcze około pół roku. Dopiero po tym czasie nabierze najładniejszego koloru i odpowiedniego aromatu.
Przechowuj ją w ciemnym i chłodnym miejscu. Owoców nie wyrzucaj. Możesz je wykorzystać do deserów.Źródło: Tele Tydzień