Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brzoskwinie z serem i boczkiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Składniki
Brzoskwinie umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki, obierz. Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojony w paski boczek. Ser pokrusz w dłoniach lub pokrój, układaj w zagłębieniach po pestce wewnątrz brzoskwiń. Posyp podsmażonym boczkiem i pieprzem.
Brzoskwinie zapiekaj w temperaturze 180°C przez 10–15 minut. Na półmiskach ułóż liście sałaty i brzoskwinie. Posyp posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień