Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bruschetta z wiśniami w sosie balsamicznym i z kozim serem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
10 minut • 4 porcje • 180 kcal/porcja • 2,25 zł/porcja
W garnku wymieszaj wiśnie, ocet balsamiczny, oliwę i zioła.
Zgrilluj na patelni kromki bagietki.
Na każdą nakładaj porcję koziego sera i wymieszane w dressingu wiśnie. Posyp grzanki świeżo zmielonym pieprzem.
Żeby przełamać kwaskowaty smak wiśni, możesz połączyć ocet balsamiczny z łyżeczką miodu. A dodatek kolendry sprawi, że grzanki będą miały niezwykły aromat.
Jeżeli nie przepadasz za kozim serem, łatwo zastąpisz go kremowym serkiem (Piątnica, Bieluch) lub mascarpone.Źródło: Olivia